Dakrenovatie, dakisolatie en dakgoten

Bent u van plan om het dak van uw woning te renoveren en mogelijk bent u ook op zoek naar dakisolatie en nieuwe dakgoten? Dan is dit niet alleen gunstig voor de ernergierekening, maar ook voor de uitstraling van uw woning. U kunt dit individueel doen, in combinatie met uw buren of mogelijk met meerdere woningen. Renoveren van daken is iets wat we regelmatig uitvoeren, zowel voor particulieren als woningbouwverenigingen.Alle werkzaamheden tijdens een renovatie doen we in eigen beheer, dus u heeft met een en dezelfde partij te maken. Omdat alle steigers eigen materialen zijn en we beschikken over een eigen bouwkraan, kunnen we in de meeste gevallen binnen 1 dag weer waterdicht zijn.

Heeft u een bitumen- of kunstofdakbedekking op uw woning of aanbouw? Ook hiervoor kunt u bij ons terecht. Tijdens het renoveren van een dak wordt er in de meeste gevallen gekozen om gelijk de schoorsteen te renoveren, omdat de schoorsteen op dit moment goed bereikbaar is. Uiteraard is het apart renoveren van uw schoorsteen ook altijd mogelijk.

Isolatie

 • Unidek isolatiemateriaal
 • Renovatie dakplaten
 • Uniling isolatieplaten

Het kiezen van de manier van dakisolatie en de Rc-waarde bepalen zijn de belangrijkste dingen van een dakrenovatie. De twee meest voorkomende manieren zijn isoleren over het bestaande dakbeschot heen, met zogeheten renovatiedakplaten, of het hele dakbeschot verwijderen en nieuwe dakplaten met een afgewerkte binnenzijde terugplaatsen. Over de mogelijkheden en opties kunnen wij u vrijblijvend informeren. Heeft u uw woning al vanaf binnenzijde geïsoleerd en wilt u graag alleen nieuwe dakpannen? Dit is uiteraard ook mogelijk.

Dakrenovatie

Dakpannen zijn er in alle soorten en maten. Er is namelijk een groot verschil tussen een keramische dakpan of een betonpan. De kwaliteit en schoonheid van de keramische pan ligt namelijk een stuk hoger dan die van de betonpan. Door de jaren heen slijt de betonpan iets harder dan de keramische pan, eveneens blijft er sneller groenaanslag achter op de betonpan. De keramische dakpan is een gebakken dakpan van klei waar in de meeste gevallen een kleipasta overheen wordt gegoten. Dit wordt ook wel een 'verglaasde dakpan' genoemd. Dit wordt gedaan om het product nog meer tegen weersinvloeden te beschermen.


De beschikbare kleuren doen zeker niet onder voor het aantal soorten. Dus er is voor iedereen wat wils.
Hieronder ziet u een kleine greep uit het zeer ruime assortiment.

Dakgoten en daklijsten

Zijn uw dakgoten en/of daklijsten ook aan vervanging toe? Dit kunnen wij dan meteen op vakkundige manier vervangen. Is er maar een klein gedeelte aan vervanging toe en komen we dit onverwachts tegen? Vanwege onze eigen machinale timmerwerkplaats kunnen we zeer snel schakelen, zodat de verdere renovatie geen vertraging oploopt.


Gaat u voor een gehele vervanging? Dan zijn er tegenwoordig veel opties op de markt qua kunststof. Voor deze optie wordt vaak gekozen vanwege het onderhoud en de moeilijk bereikbare plaats. Zo zijn er daklijsten van kunststof met een houtlookstructuur, of een gladde daklijst geheel uit één lengte. Uiteraard kunt u ook voor traditioneel hout gaan.


Als het gaat om dakgoten, kunt u kiezen uit een traditioneel getimmerde dakgoot, zinken dakgoot of een kunststof dakgoot met sierbelijsting geheel uit één lengte.

Kunststof dakgoten

 • Kunststof dakgoot
 • Dakgoot uit één stuk
 • Gladde daklijst
 • Daklijst houtlookstructuur

Kunststof daklijsten

 • Kunststof daklijst
 • Daklijst uit één stuk
 • Daklijst driehoek
 • Sierbelijsting daklijst