Dakwerken

Dakrenovatie voor uw woning

Is uw woning nodig aan dakrenovatie toe? Of wilt u het dak beter laten isoleren? Ook hiervoor zit u goed bij Bouwbedrijf Gebroeders Ritmeester. Het is verstandig om een dak op tijd te laten renoveren, voordat het teveel verouderd. Een dak is immers een erg belangrijk onderdeel van een woning!

Isoleren van een dak

Naast het laten renoveren van uw dak is het ook goed om te overwegen uw dak te laten isoleren. Zo houdt een woning meer warmte vast en in de zomer wordt er meer warmte buitengehouden. Oudere daken zijn niet altijd goed geïsoleerd, daarom is het goed hier eens naar te laten kijken. Het kan meteen een hoop schelen op uw energierekening. Daarnaast geeft het renoveren van het dak het uiterlijk van een woning weer een boost.

Verschillende mogelijkheden

Er zijn verschillende manieren waarop een dak geisoleerd kan worden. We kunnen isoleren over het bestaande dakbeschot heen, of we kunnen het hele dakbeschot verwijderen en nieuwe dakplaten met een afgewerkte binnenzijde terugplaatsen. Dit zijn de twee meest voorkomende manieren voor isolatie, maar er zijn ook andere opties. Bent u hier benieuwd naar? Neem dan contact met ons op zodat wij u vrijblijvend kunnen informeren over de mogelijkheden. Wanneer uw dak al geisoleerd is kunt u er uiteraard ook voor kiezen om enkel de dakpannen te laten vernieuwen.

Verschillende dakpannen voor dakrenovatie

Dakpannen zijn er in allerlei soorten en maten. Er is een groot verschil tussen keramische dakpannen en betonpannen. Keramische dakpannen zijn van hogere kwaliteit en zijn vaak ook mooier dan betonpannen. Betonpannen slijten net iets sneller dan keramische dakpannen en er kan ook groenaanslag op ontstaan. Keramische dakpannen zijn gebakken van klei en in de meeste gevallen wordt er nog kleipasta overheen gegoten om ze beter te beschermen tegen weersinvloeden. Wij beschikken over een ruim assortiment aan dakpannen en kleuren, dus er zit altijd wel iets bij voor uw woning!

Dakkapellen als oplossing voor ruimtegebrek

Sommige woningen hebben weinig ruimte op de bovenste verdieping, bijvoorbeeld door een schuin oplopend dak. Wij kunnen ons voorstellen dat u waarschijnlijk geen zin heeft om heel uw woning te gaan verbouwen voor wat extra ruimte. Daarom bieden wij een eenvoudigere oplossing: het plaatsen van dakkapellen.

Een duurzame aanpak

Bij Bouwbedrijf Gebroeder Ritmeester vinden wij het belangrijk dat we op een duurzame manier te werk kunnen gaan. Daarom maken wij enkel gebruik van houtproducten die FSC-gecertificeerd zijn. Dat houdt in dat er in de bossen waar het hout vandaan komt sprake is van verantwoord bosbeheer. Daarnaast draaien alle machines in ons machinepark op zelf opgewekte energie. Die energie is afkomstig van een groot aantal zonnepanelen. Wij zetten ons graag in voor het milieu door maatschappelijk verantwoord te ondernemen.

25. Diensten_dakwerken_naast tekst 1

Prefab dakkapellen

De dakkapellen die wij aanbieden zijn prefab. Dat betekent dat ze eigenlijk kant-en-klaar zijn. Het zijn standaard modellen die al in elkaar zijn gezet in de fabriek. Ze hoeven alleen nog maar geplaatst te worden. Dit scheelt een hoop tijd en gedoe en is dus een snelle en eenvoudige oplossing voor ruimtegebrek. De prefab dakkapellen hebben een modern en toegankelijk uiterlijk, waardoor ze mooi bij elke woning aansluiten. Wilt u weten hoe onze dakkapellen eruit zien? Bekijk dan de foto’s op onze website!

Onze service

Wij vinden het belangrijk dat onze klanten tevreden zijn en dat wij mooie, goed afgewerkte projecten kunnen realiseren. Daarom zijn wij als bouwbedrijf CAR-verzekerd. U kunt er dus van uit gaan dat het gehele proces verzekerd is, van het eventuele slopen tot het eindresultaat. Daarnaast zijn wij sinds 2014 aangesloten bij BouwGarant, het grootste keurmerk in de branche. Dit betekent dat wij als bouwbedrijf voldoen aan de strenge eisen op gebied van betrouwbaarheid en kwaliteit. Wij zijn een allround aannemer, wat betekent dat wij elk klusje voor u kunnen klaren. Van het vervangen van deuren of ramen tot het realiseren van nieuwbouw en het plaatsen van dakkapellen.

Dakopbouw voor uw woning

Heeft u een wat kleinere woning en zou u graag wat meer ruimte willen op de bovenverdieping door middel van dakopbouw? Dan zijn er verschillende manieren waarop we dat voor u kunnen realiseren. Een dakopbouw is een relatief kleine verbouwing, dus het kost niet teveel tijd of gedoe. Zo kunt u op een eenvoudige en snelle manier genieten van meer ruimte!

Dakrenovatie in combinatie met dakopbouw

Mocht u van plan zijn een dakopbouw te gaan uitvoeren, overweeg dan ook een dakrenovatie. Oudere daken kunnen namelijk problemen of ongemakken veroorzaken. Het kan bijvoorbeeld zijn dat het dak niet meer goed geisoleerd is, of dat er veel groenaanslag op zit. Dit is natuurlijk zonde wanneer u al tijd en geld stopt in het uitvoeren van dakopbouw. Wij hebben al jarenlange ervaring in het renoveren van daken en doen dit dan ook graag voor u naast een dakopbouw.

Verschillende manieren van dakopbouw

Er zijn verschillende manieren om dakopbouw uit te voeren. Bijvoorbeeld door middel van een dakkapel, plafondverhoging of uitbouw. Welke manier het beste is hangt af van uw situatie en wensen. Onze dakkapellen zijn prefab, wat betekent dat ze min of meer kant-en-klaar geleverd worden. Het enige dat we dan nog moeten doen is de dakkapel plaatsen. Zo is de klus snel geklaard. Een plafondverhoging of uitbouw kosten meer tijd, maar kunnen wel nog net wat meer ruimte creëren. Wij gaan graag vrijblijvend met u in gesprek over de mogelijkheden.

26. Diensten_dakwerken_naast tekst 3

Waarom kiezen voor Bouwbedrijf Gebroeders Ritmeester?

Maar waarom zou u nou specifiek voor ons moeten kiezen als aannemer? Dat gaan wij u vertellen. Naast het feit dat wij al vanaf 1845 werkzaam zijn in de branche en dus veel ervaring hebben, zijn wij aangesloten bij BouwGarant. BouwGarant is het grootste keurmerk in de bouw en stelt strenge eisen op het gebied van betrouwbaarheid en kwaliteit. Daarnaast zijn wij CAR-verzekerd voor het gehele bouwproces. Van het eventuele slopen tot en met het eindresultaat. Wanneer u voor ons kiest bent u dus zeker van een kwalitatief hoogstaand eindresultaat en een goede dekking!